Wat doe je bij NCOD Personeel, Salaris & Rechtspositie?

In augustus 2014 ben ik bij NCOD PSR begonnen. De eerste maanden werkte ik voornamelijk als coach/begeleider voor invoering van de werkkostenregeling bij diverse overheidsinstanties. Denk aan het inventariseren van de kosten en het maken van adviesrapporten. De instanties konden vervolgens zelfstandig verder gaan aan de hand van de rapportages. In de loop van de tijd is mijn vakinhoudelijke rol voornamelijk richting salarisadministratie gegaan. Soms zit daar ook een stukje HRM bij. Bijvoorbeeld het optimaliseren van de processen binnen de salarisadministratie en HRM of het verbeteren van automatiseringspakketten. 

Een dag uit het leven van...

Een gemiddelde werkdag begint met een dubbele cappuccino. Na het doorlopen van de mailbox start ik het salarissysteem. Samen met de plaatselijke collega’s voer ik een klein deel van de mutaties in. In de loop van de ochtend draai ik een verslag uit van de mutaties die al zijn ingevoerd. Deze controleer ik, met uitzondering van mijn eigen ingevoerde mutaties. Na de check geef ik deze aan mijn collega, zodat zij mijn mutaties kan controleren. Dan is het tijd voor het maken van wat proefberekeningen. In de middag hebben we een overleg met het salaristeam. Hier bespreek ik de voortgang van de maand en wat er nog gaat komen voor de lopende verloning. Na het overleg loop ik nog even de mailbox door. Meestal is dan de tijd gekomen om weer huiswaarts te gaan.

Waarom is het leuk om voor NCOD te werken?

Het leukste aan mijn werk is en blijft de afwisseling door de verschillende projecten. Je zit nooit op een vaste locatie. Je hebt bijvoorbeeld afwisselende opdrachten voor een bepaalde tijd, maar je hebt ook opdrachten voor een langere tijd. Omdat je nooit echt op een vaste plek zit blijft het werk leuk. Iedere locatie is anders. Soms verbaas je je over wat je meemaakt. Het is leuk om te zien hoe opdrachtgevers met je adviezen omgaan, daar groei je zelf ook weer van.