Andréa Schipper is docent en adviseur bij NCOD Publiekszaken. Lees hieronder haar ervaringen.

Wat doe je bij NCOD Publiekszaken?

Ik ben adviseur en docent burgerzaken bij de NCOD.

Een dag uit het leven van...

Op dit moment ben ik werkzaam bij de burgerlijke stand in de Gemeente Leiden. Een fijne plek om te werken, waar veel IPR (internationaal privaatrecht) om de hoek komt kijken. Dat maakt het werk alleen maar nóg interessanter. Ik werk voornamelijk in de backoffice, maar zit net zo graag aan de balie. Klantcontact is heerlijk, iedereen heeft zijn eigen verhaal en ik vind het leuk om ze ook echt te laten beleven dat ze iets bijzonders komen doen. Een handeling bij de burgerlijke stand heeft tenslotte rechtsgevolgen en kun je nooit uitwissen.

'Klantcontact is heerlijk, iedereen heeft zijn eigen verhaal en ik vind het leuk om ze ook echt te laten beleven dat ze iets bijzonders komen doen.'


Waarom ben je dit werk gaan doen?

Ik vind burgerzaken en burgerlijke stand een fantastisch vak en het is echt super leuk om trainingen te geven. NCOD biedt me de mogelijkheid om zowel in de praktijk te werken als kennis over te dragen. Een perfecte combi.

Wat is het leukste wat je afgelopen tijd hebt meegemaakt?

Er gebeuren zoveel leuke dingen! Ik vind reacties van collega’s bij cursussen leuk. Ik ben zelf erg enthousiast en als ik dat kan overbrengen kan ik daar echt blij van worden. Pas zat ik aan de balie in Leiden. Ik had een meneer aan de balie die allerlei documenten kwam laten zien om te kunnen trouwen. Ik raakte met hem in gesprek en hij vertrouwde me echt heel veel toe. Toen ik alles geregistreerd had en we afsloten vroeg hij: 'Mag ik je een knuffel geven?'. Dat je iemand zo blij kan maken, simpel door te luisteren en interesse te tonen, fantastisch toch?

Waarom werk je voor NCOD?

NCOD is een hele fijne werkgever. Alles is goed geregeld, ze houden echt rekening met je, ze zijn oprecht geïnteresseerd in jou als mens en als medewerker. Je hebt veel eigen verantwoordelijkheid, je krijgt heel veel vertrouwen en je krijgt het gevoel dat je er echt toe doet. Wie wil nou niet voor zo’n werkgever werken?

Net als Andréa bij ons komen werken? Bekijk hier de vacatures van NCOD Publiekszaken >