Wat is het Jong Professional Programma?

Het Jong Professional-programma begint met een weekendje weg. Met een groep van 10-15 collega’s kom je ongeveer 20 keer bijeen. Het doel van de bijeenkomsten is om collega’s te leren kennen, binding te krijgen met NCOD en iets nieuws te leren. Het programma heeft tien Ontwikkeldagen, waarin je een cursus volgt. De andere tien bijeenkomsten heten Ontspanningsdagen. Denk aan een rondleiding over het Binnenhof, de Arnhemse koepelgevangenis of het nieuwe Utrechtse stationsgebied.

Wat leert je als Jong Professional?

Het is prettig om samen ervaringen uit te wisselen over de moeilijkheden waar je tegenaan loopt. Iedereen is net gestart, iedereen heeft vergelijkbare problemen in het werk. Samen kom je er uit! Bij cursussen op Ontwikkeldagen leer je de basis van uiteenlopende onderwerpen. Voor mij waren SCRUM en zakelijk tekenen nieuw. De verdieping over schrijfvaardigheid gebruik ik ook nog steeds. Op een Ontspanningsdag doe je iets leuks, en leer je snel je collega’s kennen. Zo raak je ook betrokken bij NCOD, niet alleen bij de gemeente waar je je opdracht doet.

Wat vond je van het programma?

Ik kijk terug op een leerzaam jaar. Het jaar zat vol nieuwe collega’s, nieuwe ervaringen, kansen en uitdagingen. Het JP-programma heeft geholpen bij het snel thuis voelen bij NCOD en het bouwen aan een netwerk. Ik blijf de andere JP’ers uit mijn jaar zeker zien na het programma!