Anja Mulder en Ramon van Schaik werken als adviseur Sociaal Domein. Vanuit NCOD zijn ze op projectbasis actief bij verschillende opdrachtgevers. We spreken hen over het werk.

Ramon: “Ik werk nu voor de gemeente Amsterdam als beleidsadviseur jeugd pgb en voor de DUO-gemeente (Diemen, Uithoorn en Oude-Amstel) als trekker van het programma gezinsgericht werken met complexe gezinnen.” Anja: “Ik vervul bij de gemeente Bunnik de functie van beleidsadviseur voor de gebieden kunst, cultuur, maar ook onderwijs, Wmo en vervoer. Dit is wel veel in het pakket nu, maar ik hou de boel zo goed mogelijk draaiende tot alle vacatures gevuld zijn.”

De opdrachten vanuit NCOD zijn uitdagend. Je kunt zowel bij kleine als grote organisaties aan het werk. Anja: “Bunnik is een kleine gemeente, daardoor heb ik een breed pakket en contact met alle wethouders. Maar Ramon, ik kan me voorstellen dat jij bij een grote gemeente als Amsterdam nooit een wethouder ziet?”  Ramon: ”Misschien een keer op de fiets, maar voor de inhoud van het werk nog niet.”

Binnen NCOD zijn Ramon en Anja, naast hun opdrachten, onderdeel van de werkgroep ‘Organisatieontwikkeling’. Anja: “Daarnaast zit ik ook in de werkgroep ‘Warm welkom’ en ontwikkel, samen met andere collega’s een programma voor professionals’. Speciaal voor mensen die niet binnen de ‘Jong professionals’ vallen, maar bijvoorbeeld wel voor het eerst bij een gemeente aan de slag gaan.”

 

Verfrissende blik

Het werk als adviseur is afwisselend en uitdagend. Anja: “Als beleidsadviseur ben ik minder direct met de inwoners bezig, maar schakel vooral tussen politiek en de uitvoering.” Ramon: “Omdat je tijdelijk werkzaam bent, kun je met een objectievere blik naar de cultuur binnen een organisatie kijken. Bijvoorbeeld de groepsdynamiek, hoe er wordt samengewerkt en daarin adviseren. Dat is altijd verfrissend voor degenen die daar al langer werken en het niet meer zien.

Anja: “Het fijne aan werken op projectbasis is dat je niet zo de organisatie ingezogen wordt, en daardoor verfrissende vragen kunt blijven stellen, zoals ‘waarom doen jullie dat eigenlijk op deze manier…?” Ramon vult aan: “Het versterkt ook de band met collega’s binnen de gemeente, want die houd je daarmee enigszins uit de wind als ze zaken intern willen aankaarten.”
 

“Door verschillende opdrachten krijg ik de kans om mezelf inhoudelijk te ontwikkelen en te verbreden, dat vind ik ontzettend gaaf.”

 

Anja: “Elke opdracht is anders qua takenpakket. Ik kom vanuit de wmo-beleidskant en krijg nu de kans om ook iets op onderwijs te doen. Eerder schreef ik voor de gemeente Berkelland een preventiebeleidsdocument en in Deventer werkte ik aan het versterken van de wijkstructuren. Door verschillende opdrachten krijg ik de kans om mezelf inhoudelijk te ontwikkelen en te verbreden, dat vind ik ontzettend gaaf.”

 

Perspectief bieden

Ramon: “Ik heb gemerkt dat het mij onwijs veel voldoening geeft om perspectief te bieden aan kwetsbare burgers. Dat heb ik eerst in de uitvoering meegemaakt. Nu doe ik dat op een ander niveau, door bijvoorbeeld een programma te schrijven, maar ik dien daarmee nog steeds hetzelfde doel. Ik vind het ook belangrijk dat beleid gemaakt wordt op basis van de praktijk. Je moet wel echt de wijken in, de mensen spreken en weten wat er leeft om goed beleid te kunnen maken. Al moet je je ook realiseren wat je cirkel van invloed is. Ik ben realistisch en weet dat ik niet de hele wereld kan verbeteren.”

Anja: “Herkenbaar. Ik was vroeger wel die wereldverbeteraar. Vanuit mijn SPH opleiding merkte ik dat ik meer de beleidskant op wilde, en dat direct cliënt-contact minder mijn ding was. Ik had de ambitie om het maatschappelijk werk te veranderen, en heb geleerd dat ik van invloed wil en kan zijn tussen politiek en uitvoering.”
 

“De dynamiek tussen alle verschillende organisaties intrigeert mij. Ik krijg er energie van om processen te analyseren, in het bijzonder groepsprocessen.”

 

Interessante processen

Ramon: “Om de gemeente te voorzien van een gedegen advies is het essentieel om vraagstukken vanuit een integrale blik te benaderen. Dit brengt overigens ook weer nieuwe uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld daar waar het gaat om de verbinding(en) binnen en tussen organisaties. Bottom-up initiatieven kunnen absoluut werken, maar dan heb je bijvoorbeeld wel mandaat nodig van management, wethouders, directie en moet je hen daar in meenemen zodat ze weten wat er gaande is. Dat zijn onwijs interessante processen. Ook de dynamiek tussen alle verschillende organisaties intrigeert mij. Ik krijg er energie van om processen te analyseren, in het bijzonder groepsprocessen.”

Anja: “Bij visionairs gaan mijn radartjes draaien en denk ik meteen aan wat die stip op de horizon betekent. Is het haalbaar? Hoe gaan we dit realiseren en wat voor consequenties heeft dit in de uitvoering en voor de inwoners? Ik denk dan meer pragmatisch. Het is fijn werken als er vanuit de uitvoering mensen komen met een vraag om mee te denken en van daaruit processen te analyseren, en op welke wijze aanpassingen nodig zijn. Onderzoeken hoe we de inwoners kunnen helpen, maar ook hoe we collega’s in de uitvoering het beste kunnen ondersteunen. Dus dan maak je de verbinding weer tussen uitvoering en beleid.”

 

Werken met en vanuit vertrouwen

Bij NCOD sta je er nooit alleen voor. Ramon: “Het fijne is dat er ook een hele kennisbank achter me zit. Je kunt altijd een beroep doen op je collega’s van NCOD. Ik heb in die 1,5 jaar ervaren dat dat heel informeel en makkelijk gaat. Dat geeft ook weer een bepaalde zekerheid in de kwaliteit die je kunt leveren bij de opdrachtgever.”

Anja: “Tijdens mijn jaargesprek gaf ik aan dat het me opviel dat we bij NCOD een Jong professionals programma hebben, maar dat er niks was voor mensen die daar niet onder vallen. Ik vond het heel leuk dat hier naar geluisterd werd en ik te horen kreeg: ‘Anja, ontwikkel het maar, ga maar aan de slag.’ NCOD werkt vanuit vertrouwen in mensen en dat merk je met zoiets heel duidelijk.”

Ramon: “Dat heb ik ook ervaren. Ik merkte op opdracht dat ik in het begin nog niet zo bekend was met projectmanagement. Ik heb toen een gesprek gehad en kreeg de vrije hand om de educatiebehoefte in kaart te brengen en een partij uit te nodigen om ons bij te scholen in projectleiderschap. Daar heb ik veel aan gehad. Dit geeft ook weer aan dat NCOD zeer ontvankelijk is voor ideeën en eigen initiatieven. “

 

Hoe zijn jullie zelf bij NCOD terechtgekomen?

Ramon: “Mijn eerste kennismaking met NCOD was tijdens een gastcollege over ‘Bedrijfsvoering Sociaal Domein’, waarna mijn interesse was gewekt om voor deze organisatie te werken. Ik heb voorheen altijd gewerkt bij zorgaanbieders, in verschillende functies, zoals projectleider en inhoudelijk coördinator, maar ook als persoonlijk begeleider van bijvoorbeeld dak- en thuislozen en jongeren met extreme gedragsproblematiek. Daardoor weet ik nu als beleidsadviseur wat er actueel is en waar het knelt op bepaalde vraagstukken.”

Anja: “Ik heb 18 jaar bij de gemeente Hellendoorn gewerkt. In eerste instantie als bijstandsconsulent, vanuit de participatiewet en daarna de stap naar beleid gemaakt. Toen ik aan een nieuwe uitdaging toe was, kwam NCOD op mijn pad. Ik heb een onwijs leuk gesprek gehad met Johan (van der Zee), en kon direct aan de slag.”

 

Wil jij ook werken bij NCOD?

Bij NCOD zetten we ons er iedere dag voor in om Nederland een beetje mooier te maken. Ramon: “Durf de stap te maken. Ik denk dat er veel mensen zijn die een stap willen maken, maar twijfelen of ze de expertise wel hebben, net als ik toen. Ik had nog geen ervaring als beleidsadviseur, wel veel praktijkervaring bij zorgorganisaties. NCOD staat echt open voor een veelzijdig profiel qua medewerkers en wil graag het gesprek aangaan.”
Anja: “En laat je leeftijd vooral geen rol spelen. Of je nou denkt dat je te jong bent, of denkt dat je te oud bent, leeftijd maakt bij ons echt niet uit.”


Lijkt het werken bij NCOD of onze opdrachtgevers je interessant? Neem de regie in je eigen loopbaan en kom eens praten. Met een vrijblijvende kennismaking kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.  

Neem contact op met: 

Johan van der Zee

SOCIAAL DOMEIN

06 57 74 54 99

Bianca van Jaarsveld

SOCIAAL DOMEIN

06 46 28 42 21