Daan de Vries werkt als adviseur bij NCOD Digitalisering & Informatiemanagement. We spreken hem over zijn functie.

Wat doe je bij NCOD Digitalisering & Informatiemanagement?

Ik ben adviseur en projectleider bij verschillende gemeenten op het snijvlak van organisatie en informatiemanagement. In veel gevallen ben ik de tolk tussen het gemeentebestuur dat iets wil en de afdelingen die dit uitvoeren. Via NCOD heb ik veel verschillende organisaties leren kennen en ik kan die ervaring gebruiken bij mijn nieuwe opdrachten. De bestuurlijke verhoudingen en de maatschappelijke impact spreken mij zeer aan in dit werk.

'Via NCOD heb ik veel verschillende organisaties leren kennen en ik kan die ervaring gebruiken bij mijn nieuwe opdrachten.'

Een dag uit het leven van...

’s Avonds of ‘s morgens check ik altijd even mijn agenda voor de komende dag. Mijn werkdag begint dan vaak al in de auto. Afhankelijk van hoe ver ik moet rijden, ben ik mijn dag aan het voorbereiden en komen hier vaak de nodige belletjes aan te pas. Eenmaal aangekomen op mijn werk bekijk ik met een sterke bak koffie (niet elke gemeente heeft dit helaas) de mails die ik nog niet eerder met mijn telefoon heb kunnen wegwerken. De dag is daarna al snel gevuld met overleggen en het uitwerken van stukken. 

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Als bedrijfskundige en bestuurskundige ben ik geïnteresseerd in de verhoudingen en impact van een organisatie. Gemeenten zijn voor mij nog interessanter, aangezien hier ook een politieke component bij aanwezig is. Er hoeft maar iets te gebeuren, of de werkelijkheid is of lijkt volledig anders. Daarnaast wordt de relevantie van informatievoorziening en digitalisering steeds groter. Het is mooi om hier als adviseur een steentje aan bij te dragen.

Wat is het leukste wat je afgelopen tijd hebt meegemaakt?

Een project om bij een gemeente de bestuurlijke besluitvorming te digitaliseren en optimaliseren. Het schakelen tussen het meekrijgen van het college van B&W en management, het ontwikkelen van plannen om minder papier de organisatie in te krijgen en het oplossen van problemen bij een applicatie voor gebruikers, heeft me veel voldoening gegeven. Projecten die de organisatie helpen effectiever en efficiënter te werken hoop ik nog vaak te mogen oppakken!

Waarom werk je voor NCOD?

De organisatie is laagdrempelig en werkt vanuit vertrouwen en ambitie. Je wordt soms in het diepe gegooid, maar het is altijd gericht op persoonlijke ontwikkeling en vertrouwen. Op deze wijze maak je snel meters, leer je wat je sterke eigenschappen zijn en welke soort opdrachten bij je passen. Daarnaast heb je bij NCOD te maken met veel ambitieuze collega’s vanuit verschillende aandachtsgebieden. Ook investeert de leiding van de organisatie in opleiding en teambuilding.

Net als Daan bij ons werken? Bekijk onze vacatures bij NCOD Digitalisering & Informatiemanagement >