Geralda Russcher werkt bij NCOD als salarisadviseur en zit nu op opdracht bij de gemeente Voorschoten. Daar verzorgt ze alle werkzaamheden op het gebied van salarisadministratie, rechtspositie en advisering van HR. We spreken haar over het werk.

Hoe ziet je takenpakket eruit?

“Als salarisadviseur heb ik het hele pakket onder mijn hoede. Denk aan alle mutaties op het gebied van arbeidsovereenkomsten, toelagen of het verwerken van incidentele betalingen als een ambtsjubileum. Maar ook de ingewikkeldere zaken zoals transitievergoedingen of ontslaguitkeringen. Ik doe zowel de uitvoering als de advisering. Bijvoorbeeld bij de inhoud van een vaststellingsovereenkomst of hoeveel mensen met langdurige ziekte gekort moeten worden.

Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de communicatie richting ABP, UWV, College B&W, griffie en ben ik aanspreekpunt voor medewerkersvragen over bijvoorbeeld werkgeversverklaringen, verlofzaken, berekeningen.  En ik hou me bezig met de implementatie van de nieuwe cao, en nieuwe wet- en regelgeving. Geen dag is hetzelfde.”

 

Wat vind je het leukste om te doen?

“De complexere taken die wat meer onderzoek vragen. Daar kan ik me in vastbijten om zaken uit te zoeken, te puzzelen hoe het in elkaar steekt. Denk dan aan zaken als een wachtgelduitkering of vaststellingsovereenkomst. Dat is vaak wat ingewikkelder en vind ik interessant. Ik hou ook van adviseren, met mensen in gesprek gaan. Daarnaast ben ik nu bezig met de implementatie van een nieuw systeem, daar heb ik ook plezier in, om in het systeem te duiken en processen te optimaliseren. De functie van salarisadministrateur is breder dan alleen mutaties tikken.
Je maakt je functie ook wel een beetje zelf. Ik trek werk naar me toe, als ik dingen interessant vind. Je moet dat doen, want anders ben je alleen maar bezig met het toepassen van wet en regelgeving en standaard dingetjes. Zodra je je overal mee gaat bemoeien komen de mensen wel naar je toe voor advies. Je moet jezelf positioneren binnen de organisatie. “

 

Hoe is de samenwerking onderling?

“Momenteel is de samenwerking intensief, omdat ik op deze opdracht met meerdere collega’s van onze NCOD vakgroep HRM aan het werk ben. Ik denk dat dit in de toekomst nog meer gaat worden. Ik zit hier met een HR adviseur en een HR medewerker en ikzelf als salarisadministrateur. We werken bijvoorbeeld samen in projecten als de implementatie van de nieuwe cao. Onze vakgebieden hebben een groot raakvlaak.”

 

Je hebt meegedraaid in het Jong Professionals programma?

“Ja, klopt! Dat heb ik inmiddels afgerond. Het was heel leuk om mensen van andere vakgroepen te leren kennen en inzicht te krijgen in wat iedereen precies doet.  Je kunt op een open en makkelijke manier zaken bespreken met leeftijdsgenoten en van elkaar leren. Het versterkt je kennis en je netwerk.”

 

Waarom ben je voor NCOD gaan werken?

“Wat mij aantrok was de afwisseling. Daar heb ik veel van nodig in mijn werk. Vanuit NCOD heb ik elke keer een andere werkplek, met nieuwe mensen om mee samen te werken. Je kunt in korte tijd veel leren en ver komen en kunt regelmatig een nieuwe uitdaging aangaan bij een andere opdrachtgever.“

 

Als je NCOD zou beschrijven in 3 woorden…

“Dan zeg ik: laagdrempelig, sociaal en vrijheid. Er is voor ieder wat wils, je kunt hier je eigen loopbaan bepalen.”

 

Wil jij net als Geralda aan de slag bij NCOD? Bekijk de vacatures van NCOD Personeel, Salaris en Rechtspositie > 

Of neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met:

 

Evert van den Brink

PERSONEEL, SALARIS & RECHTSPOSITIE

06 17 00 27 38

 

Robert Geijtenbeek

PERSONEEL, SALARIS & RECHTSPOSITIE

06 17 00 27 39