Janneke Plugge werkt als adviseur bij NCOD. Ze vertelt hoe zij haar werk ervaart, wat het leukste is dat ze heeft meegemaakt en waarom ze koos voor werken bij NCOD.  
 

Wat doe je voor NCOD?

“Vanuit mijn vakgebied HRM zit ik nu op opdracht bij GGZ inGeest. Dat is een organisatie in de regio Noord-Holland die gespecialiseerde geestelijke gezondheid biedt. Ik vervul daar verschillende vacante functies als HR business partner bij verschillende afdelingen van de organisatie. Dus zowel bij de klinieken, poliklinieken als de buitendienst.”


Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt? 

“Dat je overal een kijkje in de keuken krijgt, en ook meerwaarde kunt bieden. Medewerkers staan voor grote uitdagingen nu. Naast de personele krapte waar ook GGZ inGeest mee te maken heeft, is de organisatie in beweging waardoor de manier van werken verandert. Dat maakt dat je soms lastige situaties in teams tegenkomt, waarbij het even niet loopt. Het geeft mij voldoening om in zulke situaties samen met managers en medewerkers in gesprek te gaan. Op basis daarvan kan ik advies geven en helpen om de goede richting met elkaar te vinden.”
 

Wat vond je uitdagend?
“Als adviseur stap je steeds in een nieuwe opdracht, en moet je opnieuw wennen. Gelukkig lukte het weer snel om deze organisatie en collega’s te leren kennen. Wel moest ik in het begin een tandje bijzetten om de zorg en de nieuwe systemen goed te begrijpen. Dat was leuk en intensief.”
 

Waar ga je de komende tijd mee aan de slag? 

“Ik werk samen met collega’s aan het uitwerken van een strategische personeelsplanning voor de komende jaren. Verder richt ik me de komende maanden op het aansturen van het HR Servicecentrum. Het leuke is dat op de opdracht je kwaliteiten worden gezien, waardoor je takenpakket ook verandert.”
 

Het geeft voldoening om met managers en medewerkers in gesprek te gaan. Op basis daarvan kan ik advies geven en helpen om de goede richting met elkaar te vinden.”

 

Wat is jouw drive om dit werk te doen? 

“Ik hou van de dynamiek van nieuwe dingen leren. Ik vind het fijn om te leren begrijpen hoe verschillende sectoren in elkaar zitten. Bij deze opdracht specifiek hoe de zorg werkt. Elke organisatie heeft eigen vragen waar ze oplossingen voor willen.Dat motiveert mij om steeds iets anders van mezelf te laten zien. Onze toegevoegde waarde zit er in om heel snel te laten zien dat je bij kunt dragen, ik vind het dan ook heel leuk om mensen hopelijk binnen een week al met iets te verrassen.”
 

Waarom koos je voor NCOD?

“Omdat ik op zoek was naar regelmatig nieuwe uitdagingen heb ik over meerdere opties nagedacht. Voor mezelf werken was geen optie voor mij. Ik hou van het warme bad aan collega’s om me heen. We hebben bij NCOD een leuke vakgroep, dus ik voel me hier thuis. Dat zocht ik ook. Ik heb bij mijn laatste werkgever met verschillende mensen van NCOD samengewerkt. Toen viel me op dat NCOD voor hen een hele fijne, ontwikkelingsgerichte werkgever is. Zo persoonlijk als NCOD met collega’s omgaat, dat sprak mij aan.”
 

Wat moeten mensen nog weten over NCOD als werkgever?

“Onze vakgroep HRM heeft collega’s van alle leeftijden. Van starters tot bijna gepensioneerden. Als nieuwe mensen beginnen krijgen ze meteen een buddy. Het is heel nuttig en leuk om vrijblijvend te kunnen sparren met deze collega die niet op dezelfde opdracht zit.

Bij NCOD is het ook gezellig. Er is altijd iets te doen aan uitjes, activiteiten of interessante trainingen. Daarnaast is het netwerk waardevol. Als je op een opdracht tegen dingen aanloopt die je nog niet weet, dan zoeken we elkaar op. Je krijgt antwoorden van collega’s en zo kun je snel resultaat boeken. Soms zit je samen met een NCOD collega op een opdracht, dat is ook leuk.”
 

Ruimte voor eigen inbreng

“Er is veel ruimte voor eigen inbreng bij NCOD. Niet alleen voor je persoonlijke ontwikkeling en het aanvragen van trainingen, maar ook om zelf opdrachten aan te dragen. Bijvoorbeeld vanuit je netwerk. Naast mijn opdracht voor GGZ inGeest heb ik een opdracht als Resource Manager bij Veiligheidsregio Utrecht. Bij crisissituaties wordt ik opgeroepen om met een multidisciplinair team de crisis in goede banen te leiden. Deze opdracht heb ik zelf gevonden, en het was heel fijn dat NCOD daar voor open stond.”

Wil jij net als Janneke aan de slag bij NCOD?  Bekijk de vacatures bij NCOD HRM >

Of neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met:

Carla van Engelen

HUMAN RESOURCE MANAGEMENT

06 45 23 12 68

Erna Jansen-Roozeboom

HUMAN RESOURCE MANAGEMENT

06 51 88 69 58