Waarom heb je voor NCOD gekozen?

Via een kennis kwam ik in contact met iemand van het NCOD. Diegene vertelde zo enthousiast over zijn werk en werkzaamheden dat ik zelf besloot onderzoek te doen naar het NCOD. Het is vooral het enthousiasme van de werknemers en het vriendelijke gevoel wat NCOD uitstraalt, waardoor ik voor het NCOD heb gekozen. En tot nu toe heb ik zeker geen spijt gehad!


'Doordat je als groep zelf invulling geeft aan het programma is de leergierigheid en het enthousiasme extra groot en is het programma erg leuk om te volgen.'


Wat is het Jong Professional programma?

Het Jong Professional Programma wordt aangeboden vanuit het NCOD en is op vrijwillige basis. Je kunt er dus zelf voor kiezen of je wel of niet deelneemt aan het programma. Naast je opdracht(en) heb je met het JP programma één keer per maand een ontwikkeldag en eens in de twee maanden een ontspanningsdag. Het programma focust zich vooral op persoonlijke ontwikkeling en biedt veel ondersteuning doordat bijna iedereen dezelfde obstakels tegenkomt in het detacheringsleven. 

Wat komt er allemaal in het programma voorbij?

Het JP-programma start met een tweedaagse in een natuurlijke omgeving. Hier wordt uitgelegd wat de bedoeling van het programma is en je leert elkaar meteen goed kennen. Ook wordt hier overlegd over de invulling van het programma, deze staat namelijk niet vast. De groep kan zelf aangeven waar zij zich op willen focussen. Vervolgens is er ongeveer één keer in de maand een ontwikkeldag waarbij o.a. de volgende onderwerpen aan bod komen: werkvormen, persoonlijke ontwikkeling, gesprekstechnieken en communicatiestijlen, verandermanagement en nog meer. Wat mij verrast heeft is dat het vooral in gaat op zelfreflectie en hoe je het best met andere mensen kunt werken. De ontspanningsdagen worden door de JP’ers zelf georganiseerd. Op deze dagen is er, zoals de naam al zegt, tijd voor ontspanning en ruimte om elkaar beter te leren kennen. Wel wordt er verwacht dat er een educatief element in verwerkt zit. Onze JP groep heeft bijvoorbeeld een rondleiding gehad bij een asielzoekerscentrum, een agrarisch bedrijf en door park Sonsbeek in Arnhem. 

Hoe bevalt het?

Persoonlijk ben ik erg enthousiast over het JP programma. Doordat je op opdrachten niet direct met je collega’s van het NCOD werkt is het fijn op deze manier toch regelmatig enkele collega’s te zien. Bovendien biedt het programma veel onderlinge ondersteuning en helpen we elkaar wanneer er zich onzekerheden of obstakels voordoen bij een opdracht. Doordat je als groep zelf invulling geeft aan het programma is de leergierigheid en het enthousiasme extra groot en is het programma erg leuk om te volgen.