Jozef Groenland werkt als adviseur bij NCOD Ruimtelijke Ontwikkeling. We spreken hem over zijn functie.

Wat doe je bij NCOD Ruimtelijke Ontwikkeling?

In 2015 ben ik bij NCOD begonnen als adviseur bij de vakgroep Ruimtelijke Ontwikkeling. Ik ben bij verschillende gemeenten aan het werk als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening. In die rol behandel ik allerlei ruimtelijke initiatieven en begeleid ik bijvoorbeeld bestemmingsplanprocedures. 

'NCOD is een werkgever die de ontwikkeling van zijn personeel hoog in het vaandel heeft. Eigen initiatieven worden toegejuicht.'


Een dag uit het leven van...

Doordat ik bij verschillende klanten aan het werk ben, zijn de dagen nooit hetzelfde. Dat maakt dit werk ook zo leuk. Maar globaal bestaat mijn werk uit het beoordelen van verzoeken en ruimtelijke plannen, overleggen met collega´s, initiatiefnemers en andere organisaties en het schrijven van college- en raadsvoorstellen.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Ik ben min of meer de ruimtelijke ordening ingerold. Door het werken in de detachering kom je bij verschillende organisaties met ieder hun eigen dynamiek en cultuur. En dat maakt mijn werk afwisselend en zeker ook heel leerzaam.

Wat is het leukste wat je afgelopen tijd meegemaakt heb?

Het leuke aan mijn werk vind ik het moment dat een procedure volledig is afgerond en er wordt gestart met de uitvoering. Initiatiefnemers gaan dan hun plannen echt verwezenlijken en daar word ik vrolijk van. Je werkt mee aan een duurzame verandering in een bestaande leefomgeving, waarbij vaak wat hobbels te nemen zijn. En als dat uiteindelijk slaagt, geeft dat veel voldoening.

Waarom werk je voor NCOD?

NCOD is een werkgever die de ontwikkeling van zijn personeel hoog in het vaandel heeft. Dat wordt op allerlei manieren gefaciliteerd, maar ook eigen initiatieven worden toegejuicht. Er wordt veel energie gestoken in het organiseren van bijeenkomsten, waarbij mensen vanuit de verschillende vakgebieden ook gemengd worden. Het is fijn dat je altijd bij je collega´s terecht kunt met vragen, want elkaar helpen is heel normaal binnen NCOD. 

Net als Jozef bij ons komen werken? Bekijk de vacatures van NCOD Ruimtelijke Ontwikkeling >