Wat doe je bij NCOD | Interwerk?

In februari 2015 ben ik bij NCOD | Interwerk begonnen als adviseur sociaal domein, met een specialisatie voor Wmo en Jeugdwet. Daarnaast schrijf ik vakinhoudelijke artikelen en geef ik workshops. Als adviseur ben ik betrokken bij uiteenlopende opdrachten binnen het sociaal domein. Het gaat bijvoorbeeld om het verbinden van beleid met de uitvoering, het herzien van verordeningen en het vormgeven en implementeren van beleid. Daarnaast houd ik me ook bezig met subsidies en inkoopvraagstukken.

Een dag uit het leven van..

Mijn gemiddelde dagindeling is vrij divers. Dit komt mede doordat het werk als adviseur niet uitsluitend tussen negen en vijf plaatsvindt. Steeds meer gemeenten werken flexibeler. Over het algemeen begin ik in de ochtend in de auto door telefoontjes af te handelen. Op locatie van het project zelf heb ik vaak meerdere overleggen met bestuurders, collega’s of externe partijen. De uitkomsten vertaal ik in bijvoorbeeld collegevoorstellen en adviezen, beleidsdocumenten of brieven. Aan het eind van de dag rond ik de (project)werkzaamheden vaak af door het plegen van de nodige telefoontjes. Daarnaast is er regelmatig een vakgroepoverleg met de collega’s van NCOD | Interwerk. Hierbij wordt een inhoudelijk thema besproken, waarna de dag vaak gezellig met elkaar eindigt in een café in Amersfoort.

Waarom is het leuk om voor NCOD | Interwerk te werken?

De combinatie van veelzijdige opdrachten en de gezellige club met collega’s maakt het werk leuk. Bij NCOD | Interwerk kom ik alleen maar mensen tegen met een passie voor het vak. Altijd op zoek naar nieuwe oplossingen, innovatieve ideeën en aan het werk met een open houding. Dit zorgt ervoor dat je als team opereert en met elkaar een enorme schat aan kennis en ervaring hebt. Binnen het bedrijf bestaan veel mogelijkheden om je persoonlijk te ontwikkelen. Ook is er altijd ruimte om mee te denken in het vormgeven van de organisatie, wat zorgt voor een grote betrokkenheid. NCOD | Interwerk kijkt ook altijd of een opdracht ook bij jou als persoon past. In die zin is er dus binnen ons bedrijf sprake van maatwerk bij het invullen van opdrachten.