Wat doe je bij NCOD Ruimtelijke Ordening?

In 2007 ben ik bij NCOD begonnen als adviseur bij de vakgroep Ruimtelijke Ontwikkeling om me als toenmalig bouwplantoetser te kunnen ontwikkelen. In de loop van de jaren heb ik me door verschillende projecten verder kunnen verdiepen in de materie van RO en ben ik gegroeid naar mijn huidige functie van senior beleidsadviseur en projectleider. In de praktijk betekent het dat ik nu beleid ontwikkel en trajecten begeleid ten aanzien van bestemmingsplannen.

Een dag uit het leven van...

Een gemiddelde dag heeft aardig wat verschillen, maar bestaat in hoofdlijn uit: overleggen, analyseren van informatie en het bedenken van oplossingen. Om vervolgens concreet te komen met een advies of voorstel.

Waarom is het leuk om voor NCOD te werken?

Binnen NCOD denkt iedereen met elkaar mee. Ik ervaar een behulpzame instelling van zowel werkgever als collega’s. De intervisie binnen de vakgroep RO, waarbij ieder zijn/haar ervaringen uitwisselt, is daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast zijn mensen toegankelijk en voelt het bedrijf als eenheid. De contacten met klanten, organisaties en bestuurders ervaar ik als één van de leuke aspecten van mijn werk. Je zoekt naar duurzame oplossingen met draagvlak voor ruimtelijke vraagstukken. Dit komt tot stand door bereikbaar te zijn en te luisteren wat mensen beweegt.