Natasja Roodhart werkt als adviseur bij NCOD Personeel, Salaris & Rechtspositie. Ze deelt graag hoe het is om te werken bij NCOD. 

Wat doe je bij NCOD Personeel, Salaris & Rechtspositie?

Ik werk bij NCOD PSR als adviseur Personeel, Salaris en Rechtspositie. Mijn opdrachten vinden vooral plaats bij gemeenten en verschillende overheidsdiensten. Mijn opdrachten zijn heel divers. Van het muteren en controleren van de salarismutaties tot het adviseren met betrekking tot arbeidsvoorwaarden, diverse regelingen en het inrichten van nieuwe organisaties in het systeem. 

'Het leukste vind ik mijn kennis overdragen. Dit kan zijn op basis van een adviserende rol op een opdracht of bijvoorbeeld het inwerken van een nieuwe collega.'

Een dag uit het leven van...

Momenteel heb ik diverse opdrachten. Ik ben net klaar met een opdracht van 2 jaar waar 3 gemeenten gingen fuseren naar 1 gemeente. Hier hadden ze vooral extra handjes nodig en draaide ik mee op de beheer afdeling: van muteren en controleren van de salarisadministratie naar rechtspositionele brieven schrijven, overleggen en het functioneel beheer van de systemen. Mijn werkdagen zien er heel verschillend uit. Bij een opdracht doe ik de salarisverwerking van A tot Z. Bij binnenkomst ga ik aan de slag ga met de mutaties. Overleggen met de HR adviseurs doe ik meestal tussendoor, omdat ik maar weinig aanwezig ben en ik toch alle informatie nodig heb. Vervolgens begint het controle proces, het controleren van de verwerkte mutaties. Nadat de reguliere salarisverwerking is gedaan worden alle financiële gegevens naar de afdeling financiën gestuurd en vindt er meestal nog afstemming plaats. Bij alles omtrent salaris en arbeidsvoorwaarden speel ik een adviserende rol. Bij de ene opdracht willen ze vooral adviserende werkzaamheden en bij andere opdrachten vooral uitvoerend. Ik vind het prettig om deze werkzaamheden af te wisselen. 

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Toen ik ging studeren wist ik niet goed waar mijn ambitie lag. Ik wist dat ik goed was met cijfers, maar ook graag in een team werk. Door verschillende banen uit te proberen ben ik uiteindelijk het salarisvak ingerold. Ik kwam er al snel achter dat de detachering voor mij ideaal was: de flexibiliteit, het ontmoeten van nieuwe mensen, het delen van mijn kennis, de afwisseling qua opdrachten. Ik voer het salarisvak nog steeds met plezier uit. Ik merk dat het vak steeds meer veranderd en dat we steeds meer een adviserende rol innemen. Deze verandering vind ik persoonlijk heel interessant. Door de verschillende opdrachten bouw je zoveel kennis op die je weer meeneemt naar een nieuwe opdracht. Op deze manier speel je een steeds belangrijkere rol op je opdrachten en krijg je steeds meer verantwoordelijkheden. Ik groei nog steeds en kom elke keer weer nieuwe situaties tegen wat het werk ontzettend uitdagend maakt. 

Wat is het leukste wat je afgelopen tijd meegemaakt hebt?

Het leukste vind ik mijn kennis overdragen. Dit kan zijn op basis van een adviserende rol op een opdracht of bijvoorbeeld het inwerken van een nieuwe collega. Door wat ik de afgelopen jaren allemaal heb geleerd merk ik ook dat mijn adviezen steeds meer worden gewaardeerd. Nog steeds krijg ik wel eens mailtjes of telefoontjes van oud-collega’s met een kennisvraag. Ik vind het leuk als ik iemand op dat moment verder kan helpen. Zeker in mijn vak is mijn motto: “Kennis doe je op, maar is er om te delen”. 

Waarom werk je bij NCOD?

Toen ik solliciteerde bij NCOD PSR wilde ik terug naar de detachering en zocht ik extra uitdaging. Mijn ervaring lag in het bedrijfsleven, vooral accountancy. NCOD is gespecialiseerd binnen overheidsinstanties, dus ik wist op voorhand dat ik heel veel zou gaan leren. Ik zit in een team met prettige NCOD collega’s die dezelfde instelling hebben. Ik krijg alle ruimte om mezelf te ontwikkelen en initiatief te nemen binnen mijn opdrachten, wat voor mij als persoon heel belangrijk is.

Net als Natasja bij ons werken? Bekijk de vacatures bij NCOD Personeel, Salaris & Rechtspositie >