Roelf Brinkman werkt als adviseur bij NCOD Omgevingsmanagement. We spreken hem over zijn functie.

Wat doe je bij NCOD Omgevingsmanagement?

Ik ben adviseur Omgevingswet. In deze rol combineer ik mijn generalistische, bestuurskundige blik met specifieke, inhoudelijke kennis over de Omgevingswet. Ik leid projecten, ondersteun inhoudelijk, adviseer en geef workshops en presentaties.

'Bij NCOD kan ik me inzetten voor publieke vraagstukken én bij verschillende publieke organisaties ervaring en kennis opdoen.'


Een dag uit het leven van...

Liever benoem ik een week uit m'n werkleven bij NCOD, want die is namelijk heel afwisselend. Zo leid en begeleid ik projecten voor de implementatie van de Omgevingswet, bijvoorbeeld voor een gemeentelijke Omgevingsvisie. Dan haal ik input op bij de verschillende teams van 'fysiek' en 'sociaal', schrijf ik een offerteaanvraag voor een in te huren bureau of zit ik samen met een grafisch vormgever om een Plan van Aanpak te verbeelden. 

Verder woon ik vaak regionale bijeenkomsten bij om te luisteren naar de laatste ontwikkelingen over de Omgevingswet. Dit bespreek ik weer binnen onze vakgroep om na te gaan wat het betekent voor onze opdrachtgevers. En ook leuk: ik begeleid momenteel studenten bij een onderzoek dat zij voor NCOD uitvoeren. Kortom, geen dag is hetzelfde!

Waarom ben je dit werk gaan doen?

De komst van de Omgevingswet vind ik een heel interessante ontwikkeling. Hoewel de Omgevingswet overwegend als 'gedoe' ervaren wordt, zie ik het vooral als een ontwikkeling die het openbaar bestuur veel kansen biedt. Er is behoefte aan generalisme, overzicht en procesmanagement. Mijn vaardigheden, kennis en enthousiasme komen allemaal samen op dit thema!

Wat is het leukste wat je afgelopen tijd hebt meegemaakt?

Na de workshops Omgevingswet, die ik voor overheidsorganisaties en binnen NCOD verzorg, ontvang ik vaak applaus en complimenten. Hartstikke leuk voor mezelf,  maar vooral een teken dat ik medewerkers en collega's een beetje op weg kan helpen in dit thema. Daar doe ik het voor!

Waarom werk je voor NCOD?

NCOD is een bedrijf met hart voor de publieke zaak. Bij NCOD kan ik me inzetten voor publieke vraagstukken én bij verschillende publieke organisaties ervaring en kennis opdoen. Als avontuurlijk ingestelde bestuurskundige voel ik me daarom helemaal thuis bij NCOD.

Net als Roelf bij ons werken? Bekijk onze vacatures bij NCOD Omgevingsmanagement >