Romano Ghauharali werkt als handhaver bij NCOD Toezicht, Handhaving, Onderzoek & Preventie (THOP). We spreken hem over zijn functie.

Wat doe je bij NCOD THOP?

Ik werk bij NCOD THOP als handhavingsspecialist waar ik bij verschillende opdrachtgevers word ingezet voor de handhaving en toezicht van diverse wet- en regelgeving. 

Een dag uit het leven van...

Doordat ik bij meerdere opdrachtgevers werkzaam ben ziet mijn dag er elke keer weer anders uit. Het kan zijn dat ik de hele dag op pad ben om bijvoorbeeld huisbezoeken af te leggen, waarbij ik controleer of burgers wel op het adres woonachtig zijn waar ze staan ingeschreven. Het kan ook zijn dat ik ingepland heb om de hele dag rapportages te gaan maken van de huisbezoeken, maar dat er een melding binnenkomt voor hennep in een woning of bedrijfspand. Dan ben ik vervolgens zo een paar uur zoet op een locatie. Ik werk met een vast aantal collega's, maar het kan elke dag weer variëren met wie ik die dag op pad ga.

'De manier waarop wij met z'n allen met elkaar omgaan bij NCOD is een groot deel van mijn werkplezier: korte lijntjes en er wordt naar je mening geluisterd.'


Waarom ben je dit werk gaan doen?

Ik wist al heel snel dat ik in de handhavingswereld werkzaam wilde zijn. Het werk is zeer zelfstandig, gevarieerd en altijd wel spannend, afhankelijk van welke wetgeving je moet handhaven. Ik vind het een uitdaging om bij elke casus te kijken en zoeken waarom iemand zou willen frauderen en het dossier zo op te bouwen dat je door middel van alle bewijzen kan zorgen dat het frauderen stopt. Aan de andere kant is het niet alleen maar fraude opsporen. Er zijn ook genoeg gevallen waarbij men gewoonweg geen kennis heeft van de wet- en regelgeving. Hierbij heb ik dan een informerende rol. Die afwisseling vind ik erg leuk.

Wat is het leukste wat je afgelopen tijd meegemaakt heb?

Ik mag nu mijn kennis en expertise inzetten bij verschillende opdrachtgevers. 

Waarom werk je voor NCOD?

De manier waarop wij met z'n allen met elkaar omgaan bij NCOD is een groot deel van mijn werkplezier: korte lijntjes en er wordt naar je mening geluisterd. Ook het feit dat er naar jou als persoon wordt omgekeken geeft me een goed gevoel. Aan de betrokkenheid van mijn vakgroepleiders hecht ik zeer veel waarde.  

Net als Romano bij ons komen werken? Bekijk de vacatures van NCOD THOP >