Wat doe je bij NCOD Financiën en Bedrijfsvoering?

In 2010 ben ik bij NCOD Financiën en Bedrijfsvoering (F&B) begonnen. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar adviseur. Ik word ingezet voor advies en detacheringsopdrachten op het gebied van financiën en bedrijfsvoering. De detacheringsopdrachten betekenen in de praktijk letterlijk ‘de handjes uit de mouwen’ waarbij je onderdeel bent van een team om opdrachten af te ronden. De ene dag ben ik bezig met advisering over de planning- en controlcyclus of bedrijfsvoeringsgerelateerde vraagstukken, de andere dag werk ik mee aan een jaarrekening, tussentijdse rapportage of begroting. 

Een dag uit het leven van...

Aangekomen op de plaats van bestemming maak ik een rondje over de afdeling voor persoonlijke aandacht met collega’s, om vervolgens te starten met mijn mailbox. Na de afhandeling van mijn mail start mijn eerste overleg over de personeelsbegroting en de inpassing in het E-HRM systeem. De rest van de ochtend gebruik ik voor het coördineren van twee jaarrekeningen en voorbereiding op drie kadernota’s die in een tijdsbestek van vier maanden moeten worden afgerond. Net voor de middag schuif ik aan bij een overleg met mijn opdrachtgever, de concerncontroller. We stemmen de processen die spelen af, tegelijk krijg ik een terugkoppeling van eerdere acties uit het bestuur. De actiepunten pak ik direct op en zet ik uit. De rest van de middag gaat grotendeels voorbij aan het doorlezen van een jaarrekening, voordat de accountant komt. Als afronding van een mooie werkdag loop ik mijn persoonlijke checklist van de dag langs en constateer ik tevreden dat ik weer veel van mijn planning heb afgerond.

Waarom is het leuk om voor NCOD te werken?

NCOD ervaar ik als een persoonlijk en informeel bedrijf. De grote afwisseling in dagen en taken maakt mijn werk leuk. Je hebt weinig kaders. Dit zorgt voor veel vrijheid in de uitvoering van je dagelijkse opdrachten. Tevens waardeer ik de ontwikkelingsmogelijkheden die je geboden krijgt. De vrijheid die mijn werkgever biedt zorgt voor verantwoordelijkheid voor je eigen groeicurve. Geen strikte leerlijnen of ontwikkelcurves, maar in goed overleg komen tot een ideale groeicurve.