Wat doe je bij NCOD Digitalisering & Informatiemanagement?

Momenteel vervul ik de rol van (interim) informatieadviseur in een kleinere gemeente in het midden van het land. Ik adviseer de gemeente over hoe ze hun informatievoorziening beter kunnen inrichten en ben een vraagbaak voor alle collega's op dit gebied. Daarnaast ben ik ook projectleider van een aantal projecten die te maken hebben met informatiemanagement. Hierbij kun je denken aan een vraagstuk om de wijkteams beter digitaal samen te laten werken. Door goed door te vragen waar het probleem ligt kun je gericht op zoek naar een passende oplossing. Dat kan de aanschaf van een nieuw softwaresysteem of,-programma zijn, maar ook het opnieuw inrichten van een proces. Daar help ik organisaties en gemeentelijke collega's graag mee. 

Een dag uit het leven van...

Hoewel de titel van de functie misschien anders doet vermoeden, besteed ik veel van mijn tijd aan het luisteren naar collega's. Ik wil graag weten hoe een organisatie werkt, wat voor rollen en werkzaamheden er vervuld worden en waar de 'winst' voor de organisatie te halen valt. Daarom ben ik veel met medewerkers in gesprek. Maar ook met managementsleden om de voortgang van projecten te bespreken of met leveranciers en andere derden partijen om te bepalen wat zij voor ons kunnen betekenen. Alles wat ik hoor verwerk in (concrete) actieplannen, evaluaties en adviezen. 

Waarom is het leuk om voor NCOD te werken?

Ik ben ervan overtuigd dat gemeentes nog veel meer van elkaar kunnen leren dan ze nu doen en daarom vind ik het belangrijk om kennis over te dragen. NCOD biedt mij daar de kans voor, in combinatie met allerlei opleidings- en verdiepingsmogelijkheden. In onze vakgroep vind ik ook de collegialiteit en gezelligheid die ik nodig heb om mijn werk goed te kunnen doen.